Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute

de epurasha2bb in Porc, 10 Mar 2011 | 5513 vizualizari

 

o idee buna pentru friptura de porc

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 bucati groase de carne de porc mai impanata cu grasime
  • 3 bucati grasime
  • cimbru verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • 1 ceasca de apa
  • 3 linguri sos de tomate picant pentru grill sau putina boia de ardei iute
  • pt.ciuperci:
  • 6 ciuperci champignion maricele
  • 6 felii salam uscat
  • 3 felii cascaval
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata
  • 3-4 masline negre fara samburi
  • 1 lingura parmezan razuit sau branza tare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 triunghi branza topita
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute:

Se cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill. In ''santurile'' trasate cu un cutit ascutit vom introduce amestecul de verdeturi tocate marunt de tot(cimbru, marar si patrunjel plus 1 lingura de amestec cu verdeturi din rasnita kotanyi verdeturi, ciuperci si sare de mare). Peste aceste bucati pregatite asa asezam cate o bucata de grasime peste care nu mai punem decat sare.Grasimea la cuptor se va topi si va unge permanent friptura de porc. Se aseaza carnea in tava dupa ce am pus intai o ceasca de apa si am incins bine cuptorul cu gaz.

Dupa ce am bagat tava in cuptor o lasam la foc mic spre mediu cam 30 de minute dupa care luam buactile de grasime de deasupra fripturii si le asezam de data asta cu grija dedesubtul fripturii.Dam din nou la cuptor inca aproximativ 20 de minute-o jumatate de ora la foc mediu, pana ce se rumeneste.

Ciupercile se curata si se indeparteaza coditele care se toaca marunt la fel ca si celelate ingrediente pentru umplutura.Se umple fiecare palarie cu bucatele din acel amestec de salam uscat, marar verde, branza topita, cascaval, ardei rosu, masline rondele fara samburi si se mai pune deasura parmezan sau branza tare apoi in mijloc o bucatita de branza moale sau mozzarella si se dau la cuptor sa se rumeneasca bine.
Se serveste friptura cu ciupoercile umplute si castravete murat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc